• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Honlap Új könyvek
Könyvajánló újdonságainkból PDF Nyomtat Email
ATT00136
Paume, Marie - Claude: Ehető vadnövények.
A régi mondást, miszerint "fűben, fában orvosság" - nyugodtan vehetjük szó szerint  a könyv  alapján. A kötetből megtanuljuk felsimerni a növényeket, melyek az árokpartot szegélyezik, erdőt-mezőt tarkítják, vagy éppen a konyhakertünket lepik el. A szerző színes fényképekkel, részletes leírással, táblázatokkal segíti a vadnövények megismerését. Bemutatja ízüket, pozitív élettani hatásukat, elkészítésükhöz ötletes recepteket is ad.
ATT00138
A kalóz nagypapa. - Családi mesék kortárs szerzőktől.
Ebben a meseantológiában legjobb kortárs íróink - Marék Veronikától kezdve Szabó Borbálán keresztül Lackfi Jánosig - mesélnek a családról. Humoros és komoly történetek váltogatják egymást: megszületik a kistestvér, felköltözik a nagypapa a városba, fellázad a tévé, a nagymama rendbe teszi a rendetlen családot, sb. Hétköznapi, valóságos történetek ezek, melyeken  magunkba nézve  mindnyájan jókat derülhetünk.
Braidget_Jones3
Fielding, Helen: Bridget jones naplója 3. Bolondulásig.
Jó ötlet-e letagadni a korunka netes társkeresésnél? Mihez kezdesz, ha a barátnőd hatvanadik születésnapja egybeesik a barátod harmincadik születésnapjával?
Efféle dilemmákon csetlik-botlik Bridget Jones a szinglianyaság keretei között. És közben újból felfedezi nőiségét, melyek az otromba és maradi "középkorúság" szóval jellemeznek.
ATT00140
Jonasson, Jonas: Az analfabéta, aki tudott számolni.
Hogyan lesz a békeszerető svédeknek atombombája? Egymásra talál-e a nem létező svéd férfi és dél-afrikai fekete nő, aki 10 kiló antilophús helyett jut a pusztító tömegfegyverhez, véletlenül? Mitől retteg a fazekasműhelyben a dezertőr amerikai katona? 2011-ben az év legviccesebb könyve volt a szerző előző regénye ( A százéves ember, aki kilépett az ablakon és eltűnt), most nyugodtan állítható, hogy a szerző magasra tette a lécet, és gond nélkül, röhögve átugorja.
police
Nesbo, Jo: Police.
Ha egy rendőrtisztet holtan találnak egy régi, megoldatlan gyilkosság helyszínén, az aligha lehet a véletlen műve. S mivel ez az eset megismétlődik, bizonyossá válik, hogy egy rendőrökre vadászó gyilkos járja Osló utcáit. A régi történetekből (Vörösbegy, Nemezisz, Denevérember) megismert Harry Hole azonban színre lép, s rendkívül fordulatos, izgalmas cselekménysor után az eset a megoldottak közé kerül.
ATT00304

Berg Judit: Lengemesék: Tavasz a Nádtengeren

Berg Judit legújabb mesekönyvében a Sustorgó-erdő mélyén, a Locsogó-tó partján található Nádtengerbe vezeti el olvasóit. Itt élnek a vidám lengék, akik a nádas nyugalmának őrzői, az itt élő állatok védelmezői. Életükben minden napra jut egy-egy izgalmas kaland, Füttyös Vilkó, a zöld üstökű, bátor lengefiú és a nádivilág ellenségei, a harácsok között. A mese folytatása a Nádtengeri nyár is megtalálható könyvtárunkban.

ATT00306

Gramellini, Massimo: Álmodj szépeket!

Az önéletrajzi ihletésű megindító regény egy kilencéves kisfiúról szól, akinek szilveszter éjjelén egyszer csak eltűnik az édesanyja. Jó ideg nem merik neki megmondani, hogy meghalt, amikor pedig kiderül az igazság, nem tudja elfogadni. Egész élete a hiány jegyében telik, meghatározza fiatal, majd felnőtt férfi korát, félresiklott kapcsolatait, megvalósulatlan terveit. Miért vagyunk itt, kik vagyunk, mit jelent az , hogy szeretni, és lehet-e hazugságban élni?

ATT00308

Mesék testvérekről testvéreknek

A testvérekről szóló mesék világosan megmutatják, hogy a testvérek között feltámadó irigység és a féltékenység átalakítja a testet és a lelket, megvadítja, eldurvatja azt, aki testvérében látja sorsa megrontóját. A kötet meséi abban segítenek, hogy a jó testvérkapcsolatok még jobbá váljanak, azok pedig, akik rossz testvérkapcsolatban élnek, felismerjék azt a bizonyos jelet az életfán, s tudják, mit kell tenniük.

ATT00310

Gottlieb, Daniel: Szívleckék

Az író személyében egy olyan ember osztja meg velünk felismeréseit, akit élete során számos súlyos veszteség ért. Miután harminchárom évesen örökre kerekes székbe kényszerítette egy baleset, szembesülnie kellett azokkal a kérdésekkel, amelyekhez másoknak egy egész élet szükséges. Testi-lelki felépülése során felfedezi azt, hogy emberi kapcsolatiban mindenki ugyanarra vágyik: szeretetre, megértésre és biztonságra.

ATT00312

Moyes, Jojo: Akit elhagytál.

A mű egyszerre lélegzetelállító szerelmi történet, háborús történelmi regény és bírósági krimi. Moyes a rá jellemző módon azonnal rabul ejti olvasóit - ezúttal két fiatal asszony bemutatásával, akiket közel egy évszázad választ el egymástól sorsuk mégis közös abban, hogy egyaránt a végsőkig küzdenek azért, ami mindennél fontosabb számukra.

ATT00314

Mesél az erdő - erdei mesék gyerekektől gyerekeknek

"Kedves Gyerekek! Én egy erdei manó vagyok, a nevem Zölderdei Teodor. Általában a Bükk és Mátra erdeit járok, segítek az erdészeknek és a kirándulóknak. A bajba jutott állatok is számíthatnak rám. nemrégen segítettem az erdészeknek versenyeket és kirándulásokat szervezni. A részt vevő gyerekek meséket írtak az erdőről, az állatokról , az erdészekről és manótársaimról i. Ezeket a meséket gyűjtöttem most össze."