hu en fr de fi

Bejelentkező űrlapHírlevél feliratkozás
Böngészők

chromeexplorerfirefoxopera

 

Megosztás

facebook iwiwlogo rss

Utolsó módosítás
2015 01. 09. 11:36
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Honlap Megvásárolható könyvek
Megvásárolható könyvek PDF Nyomtat Email

Az alábbi könyvek megvásárolhatók nyitva tartási időben a fogadótérben, illetve postai úton utánvétes csomagként. Megrendelhetők az  Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.  email címen illetve központi telefonszámainkon.

A postaköltség az aktuális postai díjszabás alapján kerül megállapításra.

 

Könyvtárunk által kiadott könyvek 

  

 

 

ekmk1Múltidéző

Szerk.: Csiszár Miklósné

 

A XIX. század végi Veszprémnek állít emléket a kötet. A korabeli sajtó a város gondjaival és örömeivel, a haladással és a maradisággal, a vezetőkkel és a vezetettekkel egyaránt foglalkozott. (Gizella-napi könyv)

 

Ára: 500,- Ft

 

 

 

 

ekmk2Múltidéző - Régi jó idők

Szerk.: Csiszár Miklósné

 

A XIX. század végi Veszprémnek állít emléket a kötet. A korabeli sajtó a város gondjaival és örömeivel, a haladással és a maradisággal, a vezetőkkel és a vezetettekkel egyaránt foglalkozott. (Gizella-napi könyv)

 

Ára: 500,- Ft

 

 

 

 

ekmk3Múltidéző - Változó Veszprém a 20. század elején

Szerk.: Csiszár Miklósné

 

A XIX. század végi Veszprémnek állít emléket a kötet. A korabeli sajtó a város gondjaival és örömeivel, a haladással és a maradisággal, a vezetőkkel és a vezetettekkel egyaránt foglalkozott. (Gizella-napi könyv)

 

Ára: 500,- Ft

 

 

 

 

ekmk4Veszprém a világháború évtizedében

Szerk.: Csiszár Miklós

 

A Múltidéző sorozat (Gizella-napi könyv) ötödik kötete az 1910-es évektől az 1919-es évek helyi sajtócikkein át mutatja be a város életét az első világháború alatt.

 

Ára: 500,- Ft

 

 

 

 

ekmk5A város élni akar

Veszprém 1919-29

Szerk.: Csiszár Miklós

 

A Múltidéző sorozat 2008. évi kötete az első világháborút követő évtized sajtócikkeiből válogatva mutatja be a város küzdelmeit, újjáépítési törekvéseit, szerveződő civil egyesületek életét. (Gizella-napi könyv)

 

Ára: 500,- Ft

  

  

  

ekmk6Veszprém a világválság éveiben

1929-1935

Szerk.: Csiszár Miklós

 

Az idei (2009-es esztendő) Gizella-napi kiadványa a nagy világgazdasági válság idejében készült veszprémi újságcikkekből válogatva mutatja be a város és a lakosság küzdelmeit, miközben a város és benne a civil-, sport-, zenei élet fejlődik.

 

Ára: 500,- Ft

  

  

  

ekmk10Válság után – háború előtt

Veszprém az 1930-as évek végén

Szerk.: Csiszár Miklós

 

A 2010. évi Gizella-napi kötet bemutatja a világgazdasági válság után történt változásokat, nagy építkezéseket a városban. Beszámol a könyv a társasági élet alakulásáról, végül a második világháború első jeleiről.

 

Ára: 700,- Ft

 

 

  veszprem_a_masodik_vilaghaboruban_kicsi

Veszprém a második világháborúban

Szerk.: Csiszár Miklós

 

2011. évi Gizella-napi kiadvány Veszprém második világháborús nehéz, küzdelmes éveit mutatja be az akkor megjelent újságcikkek segítségével.

 

Ára: 700,- Ft

 

 

  

 

ekmk7Veszprém megye földrajzi nevei

(IV. A veszprémi járás)

 

A megyében 1978 óta szervezetten és megszakítás nélkül folyó földrajzinév-gyűjtés utolsó szakaszaként került sor a volt Veszprémi járás névanyagának összegyűjtésére, amelyet a város és városkörnyékek, valamint a járás községeinek összefogásával végeztek el 71 településen.

 

Ára: 1.000,- Ft

 

 

 

ekmk8Bodosi György: Antik játékok

 

Az író a klasszikusok társaságával igyekezett feloldani írói magányát. A múlt alakjait idézve próbált új gondolatokat és érzéseket kifejezni.

 

Ára: 300,- Ft

 

 

 

 

 

ekmk9Bodosi György: Az idő marasztalása

 

Bodosi György hatodik válogatott verseskötete A fél évszázadot átölelő verseskönyv sorain a budapesti születésű, de a Balaton-felvidéki hegyek karéjozta Pécselyen gyökeret eresztett költő néphez, nemzethez kötődő életfelfogása, a múlt századi klasszikusokhoz hasonló szigorú etikája süt át elemi erővel. Talmi divatirányzatok szinte meg sem érintik ezt a nemes veretű költészetet, amelyben a forma és a tartalom természetes egységet alkot.

 

Ára: 100,- Ft

 

 

 

izek_es_emlekekÍzek és emlékek szakácskönyve Veszprémből, a Cserhátról

(Vál. és szerk.: Palkóné Jády Melitta)

 

Emlékekkel tűzdel válogatás családi receptgyűjteményből (1920-as évektől a '60-as évekig).

 

Kiadja: a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár

 

Ára: 500,- Ft

 

  

 A pápai Jókai Mór Városi Könyvtár által kiadott könyvek

  

 

pa5Djidjeliné Czirók Viktória Eszter: Ételek, édességek az arab világból

 

Egy kis receptgyűjteményt tart a kezében az érdeklődő. Olvasásra, ismerkedésre, kipróbálásra. Aki teljesen ismeretlen eljárásokra, anyagokra, ízekre számít, kellemesen fog csalódni: kicsi a világ! Ismerősként köszön vissza a pirospaprika-kömény ízegyüttes, meg egy csomó más, a babérlevéltől a fokhagymáig, a kakukkfűtől a fahéjig. 

 

Ára: 1.100,- Ft

 

 

 

 

pa7Hauber Károly: Kötődéseinkről és méltóságunkról

 

"... s jó tartoznunk valahová, szükségünk van pozitív kötődésekre. Ezek teremtik meg ugyanis önazonosságunkat, identitásunkat - emberi méltóságunkat. Bennük láthatjuk meg, kik is vagyunk valójában. Innen merítünk hitet, erőt és értelmet a mindennapok küzdelmeihez, s ide menekülünk, ha lélekben megfáradtunk vagy összetörtünk..."

 

Ára: 900,- Ft

 

 

 

 

pa1Hubert Ildikó: Arcok és művek
a magyar múltból

 

Tanulmányok bibliafordításokról, régi magyar versekről. Kiemelten foglalkozik Szentiváni Mihály és Hrabovszky Dávid személyével a reformkorból.

 

Ára: 1.600,- Ft

 

 

 

 

pa2Pápa ábrázolások a Jókai Mór Városi Könyvtárban

 

A kötet jó minőségben, 74 oldalon tartalmazza az ún. Ungváry-gyűjtemény 24 Pápa ábrázolását (XVIII-XIX. sz.) és a még Pápa városában fellelhető ábrázolásokat, összesen 29 darabot. A kötetben előszó és bevezetés után bal oldalon a metszet leírása, jobb oldalon annak archaisztikus nyomata található. Egy kihajthatós mellékleten a legismertebb Hoggenberg-féle Hoefnagel metszet kicsinyített színes és kolorban nyomott egyszínű nyomata található.

 

Ára: 1.000,- Ft

  

 

 

Egyéb kiadók könyvei

  

  Voros_Boglarka_Prizma 

       

Vörös Boglárka: PrizmaÁra: 1.200,- Ft

 

 

 

 

IMG_003

 

 

Lichtneckert András: A Balatonfüred-Csopaki borvidék történeteÁra: 1.430,- Ft


 

 

 

IMG_004

 

 

Lichtneckert András - Tölcséry Ferenc: A veszprémi Piarista Gimnázium története az alapítástól az államosításig

1711–1948

 

 

Ára: 1.860,- Ft

 

 

vpmegyemonografiaja1Veszprém megye monográfiája I.

Természeti viszonyok

 

A kötet tartalmából:

Veszprém megye természetföldrajzi és geológiai viszonyai (Futó János)

- régészeti-növénytani leletei (Gyulai Ferenc)

- növényzete (Galambos István)

- ős- és régészeti állattana (Bartosiewicz László - Vörös István)

- állatvilága (Tóth Sándor)

Kiadja: Veszprém Megyei Önkormányzat

 

Ára: 1.500,- Ft

 

 

szinhazVeszprém megyei színházművészeti lexikon

Szerk.: Poór Ferenc

 

Átfogó kisenciklopédia, számba veszi mindazokat, akiknek az 1760-as évek óta szerepük volt a veszprémi színjátszásban. Több mint hatszázötven olyan magyar személy rövid életrajzát közli, akik szerepet játszottak, játszanak a megye színházművészetében.

Kiadja: Petőfi Színház, Veszprém

 

Ára: 2.490,- Ft

 

 

egyeb2Csizmadia Zoltán: Művek, 1956-2008

 

A manapság realistának tartott festészetet testesíti meg Csizmadia Zoltán. Művei között megtalálunk rézkarcokat, szén-rajzokat, kerámiákat, olajfestményeket, pasztellképeket. Ezen alkotásokból készített válogatást a szerző.

Kiadja: Csizmadia Zoltán

 

Ára: 3.000,- Ft

 

 

  

 

ifjusagunkIfjúságunk sötét gyöngyszemei

 

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület asszonyai emlékládájukban őriznek mintegy ezer oldalnyi igaz történetet és dokumentumot azoktól a Veszprém megyei emberektől, akik a múlt század közepén átélték a terror éveit, a kitelepítéseket, az 1956-os forradalmat, a menekülést és a megtorlást. E nehéz idők ma még köztünk élő tanúinak személyes élményeiből, az ő ifjúságuk "sötét gyöngyszemeiből" válogatták ezeket az írásokat, őrizve a veszprémi néma nőtüntetés emlékeit is ebben a könyvben.

Kiadja: Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület, Veszprém

 

Ára: 2.500,- Ft

 

 

 

fraktKarl Lerner: Fraktál


"Úgy kezdődött, hogy le kellett másznom a kútba. Egyszerűen nem volt más választásom. Kénytelen voltam megtenni, bár irtózattal töltött el már a gondolata is.Mert a kút mély volt. Kézzel ásott, lenyűgöző   emberi produktum. S bár a fala terméskővel kirakott igazi remekmű, tudtam, hogy majdnem százéves, ezért óhatatlanul felmerült bennem a sok beomlott kút látványa, aminek akkoriban tanúja voltam a környező elhagyott tanyák szemrevételezésekor. Elég, ha csak egyetlen rosszul illeszkedő terméskő meglazul és megindul az egész. A lezúduló terméskő maga alá temet – gondoltam magamban. De nem volt mit tenni. Muszáj volt, mert a „muszáj nagyúr”, ahogy Geri mondta minduntalan. Meg kellett tennem, mert valakinek meg kellett tennie. És vajon ki más tehette volna meg közülünk, mint én, akinek a legfőbb érdeke fűződött ahhoz – már, ha itt akar letelepedni és élni –, hogy bebizonyítsa magának és a külvilágnak, hogy itt és így is lehet élni… Sőt, csak így érdemes élni."

 Részlet az almádi szerző Karl Lerner: Fraktál c. kötetéből.

Ára: 1.900,- Ft